joi, 25 iunie 2020

Cand este recomandat sa iti faci un test rapid de Coronavirus?


Covid-19 este unul dintre cele mai periculoase virusuri care au aparut pana acum in lume, peste 9 milioane de oameni fiind deja infectati pana la finele lunii iunie, 2020. Cu un numar de decese intr-o continua crestere, medicii fac tot ce le sta in putinta pentru a se ocupa de bolnavi, dar si pentru a transmite populatiei cat de important este sa respecte masurile de distanta sociala, in vederea impiedicarii Sars Cov 2. Pentru a fi cat mai bine informati, oamenii trebuie sa stie cand este recomandat sa isi faca un test covid pcr. Daca la inceputul pandemiei, testele nu erau disponibile pentru a fi realizate pentru publicul larg, la cerere, astazi lucrurile sunt diferite, centrele specializate in acest sens oferind oamenilor posibilitatea de a se testa. 

Contacti directi ai unor persoane infectate deja cu noul Coronavirus 

Una dintre situatiile in care este absolut necesar ca oamenii sa isi faca un test rapid de Coronavirus este aceea in care au intrat in contact direct cu persoane deja confirmate cu acest virus. Prin ,,contact direct” se inteleg interactiunile care au durat mai mult de 10-15 minute, care au avut loc fara purtarea mastii de protectie si in timpul carora au avut loc inclusiv atingeri de tipul imbratisarilor.

Simptome specifice

Chiar daca medicii de specialitate nu sunt cunosc toate detaliile necesare despre noul Coronavirus, exista, insa o lista cu simptome care ar trebui sa ii determine pe oameni sa se testeze, pentru a sti care este starea lor de sanatate. De exemplu, cei care prezinta tuse seaca, febra, dificultati in a respirau trebuie neaparat sa isi faca testele rapide la inceput, pentru a afla daca sunt pozitivi la noul virus. Este adevarat ca testele rapide pot da rezultate fals-pozitive, insa acesta este primul pas pe care trebuie sa il intreprinda oamenii care au fie si cea mai mica urma de indoiala. 

Test rapid de Coronavirus, disponibil pentru oricine

Un alt element pe care intreaga lume trebuie sa il stie este ca testele rapide pot fi realizate la orice varsta, incepand de la copiii foarte mici si pana la varstnici. Medicii au observat ca cea mai predispusa categorie la infectarea cu noul Coronavirus este cea formata din seniori. De aceea, autoritatile au recomandat pe tot gobul ca bunicii sa se fereasca de interactiunea cu alti oameni, pe cat de mult posibil, atat pentru a se proteja pe ei, cat si pe cei dragi! 

Informarea din surse sigure si acreditate reprezinta primul pas catre mentinerea unei sanatati bune. Mai mult, ideal este ca oamenii sa se dezinfecteze ori de cate ori ating suprafete din afara casei, trebuie sa pastreze distantele corecte fata de ceilalti oameni si, in acelasi timp sa aiba grija la seniori, dar si la copii, care, in general sunt mult mai predispusi la dezvoltarea anumitor boli din cauza sistemului imunitar care nu este suficient de bine dezvoltat. Pandemia de Covid-19 a reusit sa schimbe viziunea unei intregi lumi asupra obiceiurilor de zi cu zi, dar si asupra interactiunii umane! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...