joi, 2 august 2018

Cât de încăpător să fie rucsacul?

Soțului i-am luat un rucsac de la Decathlon, cadou de ziua lui, pentru că cel vechi se cam ponosise și chiar avea nevoie de unul  performant pentru turele montane din toamna și iarna ce vor urma.

Nu a fost lucru ușor ca să îi aleg unul potrivit pentru el, mai ales că vroiam ca să îl mulțumească în cel mai înalt grad posibil.

Gama largă de rucsacuri pentru drumeții din magazinul online amintit mi-a permis să pot face comparații între articole diverse ca model și capacitate. 

Din fericire nu am avut și grija banilor, deoarece, precum se știe, la Decathlon prețurile sunt extrem de accesibile unei mase de cumpărători largi.


ecuador-774032_960_720


Reguli de bază pentru pregătirea rucsacului de călătorie


Am citit câteva sfaturi despre rucsacuri și alte componente ale unui echipament de drumeții chiar pe site-ul lor, am mai frunzărit ceva pagini virtuale ale unor bloggeri călători, autohtoni sau de aiurea, așa încât am putut ca, punând cap la cap tot ce am aflat, să comand cadoul ideal pentru un montaniard.


Chiar dacă în mod firesc pe vreme rece trebuie ca să iei cu tine în rucsac mai multe lucruri decât în toiul verii, aceasta nu înseamnă că musai trebuie să ai unul de 90 de litri pe care să îl umpli până la refuz.


Călătorii profesioniști chiar spun că diferența între încărcătura pe care o cari în spate pe timpul iernii, comparativ cu aceea pe care o conține rucsacul pe timp călduros, nu trebuie să depășească un kilogram. Mai precis: vara e bine să iei 2 kg de echipament, iarna 3 kg.


Cam puțin, dacă mă întrebați pe mine, dar există o justificare: când terenul pe care te deplasezi pe jos este înzăpezit și cu porțiuni de gheață, orice gram în plus dus cu tine contează, chiar dacă cele mai periculoase trasee montane sunt închise turiștilor.


Ce pui într-un rucsac montan?


Doar ce este absolut necesar.

Există regula celor 5 DE CE-uri în acest sens. Mai exact încearcă să găsești limitele în utilitatea fiecărui obiect pe care vrei ca să îl așezi în bagaj.

Se dă de cele mai multe ori exemplul unei camere foto digitale.


De ce să car cu mine acest aparat foto?


  • Să fac fotografii mai bune decât cu telefonul mobil.
  • Să imortalizez frumusețea peisajelor pe care le întâlnesc în cale.
  • Să pun pozele pe rețelele sociale.
  • Să dovedesc că am fost acolo la întoarcere.
  • Pentru că... orice turist are un aparat foto performant cu el!
Vi se par niște argumente convingătoare? Din partea soțului meu cu siguranță nu, dovadă că aparatul nostru foto cumpărat cu bani grei acum vreo doi ani zace trist într-un dulap, pentru că am ajuns la concluzia că un smartphone bun face poze cam la fel de clare.

În plus, nu vedem necesitatea de a le pune pe internet, Facebook sau Instagram, pentru diverși gură-cască anonimi. 

Uneori mergem în anumite zone mai retrase ori avem parte de niște întâmplări pe care am vrea ca să le ținem doar pentru noi, deoarece locurile în cauză sunt ascunse acelora care merg la munte numai ca să facă grătare, să asculte manele la maxim și să lase munți de gunoaie în urma lor. 

Asta ca să nu mai spun că se întâmplă de multe ori ca să avem parte de întâlniri aproape magice, încât nici nouă nu ne vine a crede ochilor ceea ce vedem, darămite altora.

Revenind, rucsacul bărbătesc de la Decathlon pe care l-am ales are 50 de litri, mai mult decât suficient după opinia mea, chiar și pentru drumeții de o săptămână. Cred că am ales varianta câștigătoare. Voi ce ziceți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...