marți, 1 martie 2016

Cauti o cresa particulara in sectorul 2 care functioneaza dupa principii Montessori? Atunci citeste articolul acesta!

Daca sunteti nevoiti sa va reluati activitatea extrem de rapid dupa nasterea copilului si nu aveti pe cineva de incredere (bunici, alta ruda apropiata sau o bona) cu care sa il lasati pe cel mic, in timpul orelelor pe care le petreceti la birou, probabil ca deja ati luat in calcul si varianta de a-l duce pe cel mic la o cresa particulara, unde sa fie in siguranta si sa i se acorde o ingrijire speciala.Stiu, este o decizie extrem de dificila, dar uneori este mai bine ca un copil sa fie integrat inca de foarte mic intr-o colectivitate, asa incat o cresa ce functioneaza dupa principii Montessori, de exemplu, poate sa fie cu adevarat o solutie salvatoare.

Probabil colegi de birou, prieteni sau chiar rude, au avut si ei copii inscrisi la crese sau gradinite Montessori, care, din fericire, functioneaza si la noi in tara de ceva vreme, in special in orasele mari.

De la ei poate ati aflat deja despre stilul abordat de catre educatorii instruiti in aplicarea acestei metoda de educatie in unitatile prescolare mentionate.

Ceea ce deosebeste radical metoda inventata de Maria Montessori de cele folosite in cresele si gradinitele de stat, 100% traditionaliste, este perspectiva din care sunt priviti cei mici si cum inteleg specialistii sa vina in intampinarea nevoilor fundamentale pe care le are fiecare copil in parte, cum sa imbine libertatea cu ordinea si disciplina. Programele educationale Montessori sunt impartite pe patru nivele, dupa varsta copiilor inscrisi.

Daca ne referim strict la micutii sub trei ani, mai precis cu varste intre 2 luni si 3 ani (copilaria mica), persoanele calificate ce isi desfasoara activitatea in cresele Montessori in primul rand vor observa atent fiecare copilas inscris si vor gasi cele mai bune cai personalizate pentru a incepe sa il indrume pe lungul drum al formarii sale pentru viitoarea viata de adult.

Libertatea fiind extrem de importanta in cadrul educatiei de tip Montessori, inca de cand este bebelus, copilul va fi tratat cu respect, punandu-i-se la dispozitie un mediu controlat in care sa inceapa sa isi exerseze propriile dorinte, propriile nevoi primordiale, sa se manifeste ca un lider in miniatura care ia decizii.Pana la varsta de circa un an, un copil inscris la o cresa Montessori va sti deja cum sa foloseasca olita, renuntand la pampersi, va face primii pasi, va incepe sa comunice din ce in ce mai bine, atat verbal, cat si non-verbal, cu parintii, educatorii, cat si cu alti copii.

Primul an de viata al celui mic va fi anul in care se va descoperi pe sine insusi ca fiinta individuala, va  lua contact si cu mediul inconjurator plin de culori, sunete, forme, care de care mai stimulante.Mai apoi, dupa ce va implini un an, copilul va interactiona tot mai mult cu alti micuti de varsta lui sau ceva mai maricei, de pana la trei ani,  va face schimb de impresii, exersandu-si incantati limbajul, vor capata o tot mai buna coordonare motorie prin intermediul jocurilor anume alese de catre educatori.

Astfel, cei mici se vor distra incercand sa prinda diverse jucarii, vor construi, vor experimenta activitati tematice amuzante, vor face exercitii de stimulare a lecturii.


In aceasta perioada, cand au varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani copilasii din cresele Montessori vor incepe sa fie antrenati si in efectuarea unor activitati practice, "de viata cotidiana", precum aranjarea hainutelor, incheierea nasturilor, pregatirea unei mici gustari, efectuarea curateniei la locul de joaca si asezarea in ordine a jucariilor pe rafturi, dupa ce s-au plictisit de ele.Este, de fapt, esenta metodei Montessori: imbinarea libertatii cu responsabilitatea, a independentei cu ordinea si disciplina, toate acestea nefiind impuse, ci venind in mod natural, de la sine.

In acest fel, copiii nu sunt educati rigid, prin intermediul recompenselor si al pedepselor, ci folosind o abordare total diferita, in care educatia se pliaza usor pentru felul de a fi al copilului, totul fiind realizat sub forma de joc, nu prin constrangere.

Daca sunteti din Bucuresti, eu va recomand sa va inscrieti copil la Busy Bees Academy, unde cresa si gradinita sunt conduse de medici, exista un adult supraveghetor la patru copii, celor mici li se asigura asistenta medicala permanenta, meniul special este atent pregatit in bucataria proprie.
In cadrul cresei particulare Busy Bees Academy, unde sunt copii cu nevoi diferite, exista 8 programe optionale (de la gimnastica si activitati muzicale pana la aikido, patinaj, excursii tematice).

Intrati pe site-ul acestora, busybees.ro, stabiliti o intalnire si daca o sa va place ce veti vedea acolo, inscrieti-va copilul la cresa particulara.
Nu veti regreta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...