sâmbătă, 10 iunie 2017

Locuinta mea de vara e un container, la tara!

Voi ati locui, fie si temporar, intr-un container? 

In primul moment, cu certitudine, ati respinge vehement ideea, considerand ca doar marfurile pot sta in containere, nu si oamenii...


Doar ca viata noastra, vrem sau nu, este un sir nesfarsit de incadrari... In cuburi, in patrate, in piramide...


Nu ma credeti?


Ia priviti videoclipul urmator:







Acum, daca tot ne-am lamurit in privinta faptului ca, pana si in clipa in care avem falsa impresie ca am scapat dintr-o cutie, in realitate intram alta, ce-ar fi ca macar sa avem posibilitatea sa ne alegem noi cutia cu pricina, mai ales pe aceea unde sa locuim provizoriu... ori definitiv!







Daca multi si-au ales rulota, ca mijloc la moda de a calatori prin Europa in vara asta, 2017, altii, de ce nu, pot ca sa decida ca un container este o buna varianta de locuinta provizorie la tara, ideala pentru un concediu inedit.



Se intampla uneori ca sa mostenim in vreun satuc indepartat o gospodarie cu o casuta darapanata, nelocuibila, dar sa nu avem bani suficienti ca sa ne cladim o vila semeata, precum bogatasii momentului, ba nici macar vreo 2-3 camere civilizate, cu dotari de mileniu 3.


Plus ca, poate nici nu ne dorim sa ne stabilim acolo, ci sa ramanem oameni ai orasului, fie el aglomerat si plouat cu noxe de toate felurile peste limitele admise.


Precum se stie, ca sa iti ridici chiar si o camaruta modesta, inclusiv in mediul rural, ai nevoie de autorizatii peste autorizatii, de aceea varianta de a comanda la o firma specializata, precum Termocontainer, componentele pentru o locuinta provizorie originala mi se pare cea mai ieftina rezolvare, daca vrei sa petreci cu familia cateva zile la tara, in concediu.


Un cort pus in curtea casei batranesti nu e o solutie... Stai la cort cand esti la munte, cand ai susur de izvor langa tine si miros de cetina de brad, nu cand te afli in concediu intr-un catun unde doar cate un muget de vaca se mai aude cand si cand, pe la asfintit, in timp ce o boare de vant aduce mirosuri rurale de balegar pe aripi de praf.






Am vazut pe site-ul firmei de care va povestesc, AG Business Containere si Acoperisuri SRL (cunoscuta si sub denumirea de Termocontainer de catre clienti) containere de locuit la cele mai bune preturi si de cea mai buna calitate, de aceea va invit si pe voi ca sa aruncati o privire pe site-ul lor de prezentare, peste modelele propuse spre vanzare celor interesati. Arata bine si la exterior, dar si la interior!





Termocontainer este producator de containere de peste 5 ani si in acest interval de timp si-a castigat o faima deosebita datorita produselor de acest gen pe care le comercializeaza.


Dupa ce o sa frunzariti online catalogul cu oferte de containere, o sa observati, mai mult ca sigur, ca unele sunt dintr-o bucata (stil maritim), iar altele sunt modulare.





O sa spuneti ca un container monobloc seamana mai mult cu o magazie, cu un container de vapor si ca e mai nimerit pentru calatorii clandestini, mai putin pentru a fi tranformat intr-o casa de locuit, fie ea si asa, mai ciudatica.


De acord, dar trebuie sa avem in vedere si faptul ca aceste containere sunt niste cutii din otel suficient de solide pentru a fi asezate vrac,iar asta inseamna ca poti avea cu bani putini chiar si o locuinta temporara... cu etaj!


Dezavantajul este acela ca, de regula, un container monobloc, fie el si cu destinatie de locuinta, este destul de ingust si mai mult lung, gen vagon. Nu-i nicio problema, daca aveti imaginatie, cu doua unite se poate construi un spatiu de locuit confortabil ca dimensiuni.


Evident, daca aveti posibilitatea de a cumpara mai multe, va puteti faceti o casuta puzzle la scara reala, asa cum va construiati in copilarie din cuburi asezate unele peste altele.


Nu va pricepeti? Nicio problema! De-aia exista arhitecti specializati in constructii de genul acesta.


Daca vreti insa ceva cu adevarat special, orientati-va cu toata increderea spre containerele modulare care aduc mai mult cu o locuinta traditionala si mai putin cu un container de transport marfa pe vapor sau cu un buncar de suprafata.




Parerea mea!

Un comentariu:

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...