miercuri, 28 iunie 2017

Instaltermic.ro: Daca ai un copil mic, ia-ti un nou sistem termic!

Incalzirea in podea, iata subiectul la moda despre care as vrea sa va povestesc astazi si despre care puteti afla foarte multe lucruri interesante accesand adresa web https://www.instaltermic.ro/incalzire-in-pardoseala/ .




Stiu, in primul moment o sa va ganditi ca acest sistem este un soi de plita sau cuptor ingropat sub parchet, gresie sau covor, ce in oricare moment poate sa produca un dezastru in casa. 

Asta in conditiile in care multi dintre voi aveti copii mici, care adora ca sa se joace pe jos cu jucariile lor colorate, cu pisoiul sau cu neastamparatul catel al familiei.




Nu e deloc asa, aceste sisteme de incalzire prin podea nu doar ca sunt foarte sigure in functionare, dar au si un randament superior oricarui radiator electric, calorifer ori soba cu lemne sau gaz.




De cate feluri poate sa fie incalzirea termica prin podea?

Doar de doua feluri: electrica sau cu agent termic.




Se pare ca incalzirea prin conducte cu apa calda ingropate in podea este cea mai dorita varianta, doar ca ea se poate alege indeosebi daca de-abia acum iti construiesti o locuinta, asa incat echipa de muncitori specializati in astfel de lucrari sa instaleze cele necesare din prima, fara a fi nevoie ca sa scoata parchetul, gresia, marmura sau ce tip de podea mai au clientii prin diversele incaperi, ca sa monteze tevile respective. Plus ca ulterior, vrand-nevrand, podeaua se va inalta la final un pic, inclusiv tocurile usilor.




Incalzirea prin podea cu ajutorul energiei electrice este varianta mai la indemana pentru apartamentele si casele deja locuite, pentru ca nu le transforma in adevarate santiere pentru montajul acestui sistem termic. Pur si simplu aceasta varianta a sistemului are aspect de covoras cu cabluri de o grosime redusa.

Daca stati la casa si aveti de gand sa treceti la energia verde, obtinuta cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice, cu atat mai bine, pentru ca veti putea face economii serioase, indiferent daca optati pentru un sistem de climatizare prin podea electric sau cu agent termic. 

De ce? 

Pentru ca energia captata de la soare se poate transforma, dupa nevoie, fie in energie electrica, fie in energie termica.

Incalzirea prin pardoseala este economica?




Categoric da!

Dupa amortizarea investitiei, puteti reduce cheltuielile pentru asigurarea confortului termic in timpul iernii si cu 30-50%, poate chiar si mai mult daca utilizati energia solara.

Ce ce sa treceti la un sistem de incalzire termica prin podea?

In primul rand pentru ca sanatatea copiilor, precum si a oamenilor mari din casa, va avea de castigat.

Stim cat de raspandit este astmul bronsic in randul celor mici si al celor in varsta. Avand in vedere mediul tot mai poluat in care suntem obligati ca sa traim nici nu e de mirare acest lucru.

Daca afara nu prea avem cum sa ne aparam (doar daca ne punem masti, ca japonezii!), macar in casa putem lupta impotriva celor doi dusmani de temut: praful si acarienii.

Bine, la acestia se mai adauga si igrasia, mucegaiurile de diverse feluri...

Oricat de mult am deretica si am scutura, nu vom reusi ca sa eliminam si ultimul fir de praf, iar de acarienii de pe covor nici nu mai trebuie ca sa vorbesc.

In plus, umezeala podelei si din aer, e la fel de dificil de alungat.

In aceste conditii, cel mai bun mijloc este tocmai acest sistem de incalzire prin pardoseala care lupta eficient cu vrajmasii mentionati mai sus.

Cum anume?

Diferenta dintre incalzirea externa cu soba, radiatorul sau caloriferul si incalzirea interna prin podea

In timp ce o sursa de incalzire externa, amplasata de regula in apropierea unui perete, produce niste curenti de convectie care rotindu-se se ridica, antrenand in miscarea lor si praful de pe podea sau covor, un sistem de incalzire prin pardoseala produce niste radiatii termice, care se inalta spre tavan, fara a lua si particulele de praf.

Incalzirea prin podea se face pe intreaga suprafata a incaperii unde este instalat sistemul, deci nu vor exista locuri reci, umede, inclusiv peretii se vor incalzi, eliminandu-se riscul formarii de igrasie si mucegai.




Deoarece pardoseala este incalzita pana la temperatura dorita, acarienii vor disparea, pentru ca ei se dezvolta intr-un mediu umed, nu agreaza unul uscat.

Pentru mai multe informatii despre sistemele de incalzire prin pardoseala intrati pe site-ul Instaltermic.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...