duminică, 6 noiembrie 2016

Aparatul meu dentar

Dantura mea nu este una perfecta, asa incat, daca parintii mei nu au stiut ce sa faca in perioada cand eu eram copila, a trebuit sa iau masuri personal acum, mare fiind. Visez la un aparat dentar de indreptat dintii...



Recunosc, mi-a fost teama initial sa port asemenea "fieratanie" in gura, chiar daca ar fi montata la o clinica stomatologie foarte performanta, influentata fiind de tot soiul de prietene, tare saritoare, pornite ca sa ma faca sa renunt la ideea mea de a avea o dantura frumoasa acum, la peste 30 de ani.
Ati observat ca destul de multa lume de pe la noi are impresia, total gresita, ca daca ai depasit trei decenii de viata, daca ai deja un sot si copil, gata, misiunea ta a cam luat sfarsit de-acum si nu mai ai altceva de facut mai bun decat sa astepti sa imbatranesti si sa pleci pe drumul fara intoarcere?
Eu nu cred deloc asta. Din contra. La 30 de ani, dupa ce "ai intrat in randul lumii", viata de-abia incepe!
Poti sa te gandesti si la tine ceva mai mult, nu doar la sot si copilul scolar. In definitiv faci echipa cu ei, nu te-ai transformat in sluga lor, nu am dreptate?
Va dati seama ca daca am reusit sa imi gasesc un sot nu arat chiar ca Muma Padurii, dar dentitia mea nu este chiar perfect aliniata si acest lucru imi cam da batai de cap, pentru ca nu ma simt eu bine cu felul in care arat, dovada pentru care am invatat de voie-de nevoie, ca sa maschez acest mic defect si sa zambesc "la jumatate de pret", ca sa zic asa.
Mi-as dori enorm sa scap de autocontrolul acesta permanent, sa rad cu gura pana la urechi, sa fiu mult mai dezinvolta, cu atat mai mult cu cat pofta de viata fierbe in interiorul  meu ca lava intr-un vulcan.
Cum nu e suficient doar sa iti doresti un lucru pentru ca el sa se si intample, m-am programat la o  Clinica stomatologica din Bucuresti din cartierul meu.


Am gasit site-ul lor de prezentare si am vazut ca in luna noiembrie 2016 aparatele dentare sunt la promotie, asa incat mi-am zis ca merit si eu sa fiu mai atenta cu felul in care arat, mai ales ca niste dinti strambi, nealiniati, pot sa cauzeze multiple probleme de sanatate mai tarziu.

Si chiar nu as vrea sa nu mai pot canta la chitara melodiile mele folk favorite, sa trebuiasca sa mi se extraga unii dinti, sa am nevoie de implanturi la nici 40 de ani, iar pe la 50 de ani sa am nevoie deja de proteza si sa folosesc creme de fixare a acesteia precum aceea careia i se face o reclama nebuna la televizor de o doamna inca tanara.
M-am informat pe net si am idee despre cum se vor desfasura lucrurile la Clinica Stomatologica de care va povestesc:
- in primul rand, doctorita specialist ortodont imi va face un consult amanuntit, pentru a vedea daca nu am si alte probleme dentare ce trebuie rezolvate anterior montarii unui aparat dentar;
- daca toate lucrurile sunt in regula, in functie de cat de grav se prezinta situatia din punct de vedere ortodontic, mi se va recomanda un anume model de aparat dentar (nu am de gand sa il cumpar pe cel mai ieftin, fie el si la promotie, daca eu am nevoie de unul ceva  mai scump; sanatatea este pe primul plan pentru mine; banii vin si se duc, boala odata instalata greu se mai da dusa!);
- montajul aparatului se va face doar dupa 2-3 vizite la ortodont, va dati seama, dar procedura este nedureroasa; mai dureros va fi probabil detartrajul facut inainte cu o zi, completat in ziua Z a punerii dispozitivului ortodontic cu un periaj profesional clasa intai; acestea trebuie obligatoriu facute, deoarece brachetii se cimenteaza pe dintii ce trebuie sa sclipeasca de curatenie mai ceva decat faianta din bucatarie;
- brachetii vor fi legati cu o sarmulita si, se pare, cu niste elastice foarte fine ce conecteaza primele doua tipuri de componente (la unele modele de aparate dentare); aceste elastice se schimba periodic.
Pentru multe luni de-acum inainte voi face drumuri frecvente la consultatii, dar cum stau aproape de clinica, chiar nu este o problema.
Mi-e putin teama de durerea de dupa montarea aparatului dentar, dar se pare, din cele citite, ca este doar un mit. In realitate doare mult mai putin decat se spune, doar ca in prima luna o sa am o sensibilitate crescuta a dintilor care ma va impiedica sa mananc chiar orice.
Igiena dentara va trebui sa fie stricta, dupa fiecare masa, dar acest lucru nu ma deranjeaza, deoarece imi iubesc foarte mult periuta de dinti electronica. Trebuie sa o intreb totusi pe doamna doctor stomatolog daca am voie sa o folosesc sau mai degraba sa revin la una manuala, ca pe vremuri...
Sincer, abia astept sa imi montez aparatul dentar de indreptat dintii si mi-am promis mie insami ca voi respecta cu strictete recomandarile medicale pentru ca vreau rezultate cat mai rapide!
Sotul meu a incercat sa ma descurajeze nitel, spunandu-mi ca o sa fie cheltuiala cam mare si pe termen lung cu aparatul acesta ortodontic, dar nu ma va convinge sa renunt.
Exista si varianta de a plati in rate tratamentele , asa incat va fi o plata accesibila familiei noastre, chiar daca avem doar venituri medii.

Astept cu entuziasm ca sa ma intalnesc cu medicul meu ortodont si sa pornim procesul de induplecare a dintilor mei naravasi ca sa se alinieze militareste, precum soldatii la comanda comandantului de pluton.
Sunt convinsa ca totul se va desfasura cum nu se poate mai bine si peste putina vreme voi putea rade cu gura pana la urechi, aratandu-mi dantura in toata splendoarea ei viitoare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...