vineri, 5 august 2016

Curatenia perfecta la birou: un vis transformat in realitate de profesionistii in cleaning!

Sunt bloggerita, dar am si un micut cabinet de consultanta,  asta asa, ca sa nu zic ca nu sunt si eu femeie de afaceri.
Nu sunt o maniaca a curateniei, ceea ce nu inseamna totusi ca biroul meu nu sclipeste de curatenie.
Recunosc cinstit, nu datorita mie, pentru ca prefer sa apelez la profesionisti in cleaning, nu sa imi pierd eu vremea aiurea spaland podele, aspirand mochete si curatand geamuri termopan. Sunt adepta diviziunii muncii!
La inceput, pentru ca am o locatie de business relativ micuta, am crezut ca ma pot descurca singura, alaturi de secretara.
Totusi, fiind un loc unde zilnic intra destui clienti, nu a fost chiar asa... Sala de asteptare, precum si biroul propriu-zis se resimteau la sfarsitul zilei, dupa atata lume ce se perinda pe acolo,  iar a face curatenie seara, la plecare, a fost pentru mine si secretara mea o adevarata corvoada, nu o calatorie cu happy-end de la murdarie la curatenie.
Am trebaluit noi, asa cum ne-am priceput, dar mai bine as mai fi acordat consultanta la 2-3 clienti, iar ea ar fi dat informatii telefonice la minim 20 de persoane interesate, decat sa dau cu aspiratorul sau sa curat tapiteria din sala de asteptare.
Poate si voi, daca aveti o afacere personala, ati trecut prin calvarul de care va povestesc eu, la inceput, ca tineri antreprenori.
Tot la fel, ati inteles ca micile detalii fac diferenta si ca va trebui sa faceti si treaba unei femei de serviciu, daca nu aveti inca bani sa angajati una. Iar sa luati o colaboratoare, stiti si voi ca nu este cea mai buna solutie: cele mai multe se gandesc doar la cati bani ii veti da pe ora, nu sa munceasca la turatie maxima, pentru a face sediul firmei sclipitor ca un soare. Bine, daca as pazi-o in timp ce face curatenie, probabil ar face luna sediul firmei, dar a fi vechil pe mosie nu este scopul meu in viata. 
Plus ca mai trebuie sa ii asigurati si cele necesare: de la faras, maturi, mop electric, aspirator, la solutii de curatat parchetul, mocheta, geamurile, lavete, detergenti, produse lustruit pentru mobilierul de birou, dezinfectanti pentru baie, inclusiv echipament de protectie pentru ea (halat, batic, incaltaminte speciala).
Daca credeai ca este simplu sa fii antreprenor incepator, ca a face afaceri este o draguta calatorie cu happy-end, trebuie sa te readuc cu picioarele pe pamant si sa iti spun ca degeaba esti foarte bun in ceea ce oferi clientelei tale, daca te poticnesti in lucruri mici, precum curatenia spatiului unde o sa iti primesti clientii.
Stii si tu ca prima impresie conteaza, de aceea, nu trece cu vederea acest aspect ce te poate pozitiona mai bine decat pe cel mai aprig concurent al tau de pe nisa ta de activitate.
Cum am rezolvat eu problema?
Am apelat la o firma de curatenie din Bucuresti, care are niste preturi excelente si cu care am facut un contract pe termen lung.
firma de curatenie bucuresti

Asa nu ma mai boscorodeste nici secretara ca nu scrie in fisa postului ei ca sa faca ordine dupa clienti (inclusiv la baie!), eu pot sa plec la timp acasa, la familia mea, nu sa mai irosesc inca vreo doua ore dupa program, ore pe care le pot petrece acasa, cu copilul meu.
Nu va ganditi ca este scump un asemenea abonament. Chiar platesc lunar o suma mica, iar curatenia este cu adevarat profesionista.
Plus ca echipa ce presteaza aceste servicii de curatenie birouri vine cu tot ce ii trebuie in materie de echipament si consumabile.
Acum ma pot focusa pe activitatea propriu-zisa a cabinetului, nu pe cine urmeaza sa faca ordine la sediul acestuia.
Nici nu mai trebuie sa trec in schema de personal postul de femeie de serviciu, ceea ce ar fi acum o cheltuiala prea impovaratoare pentru bugetul business-ului meu. Mai bine ii cresc salariul secretarei!
Daca nu ai facut acest lucru pana acum, sa colaborezi cu o firma specializata in curatenia birourilor, poate ar fi bine sa vezi chiar acum, pentru ca tot ai laptopul deschis, cam cat te-ar costa daca ai apela de luna viitoare la servicii de cleaning profesionalizate.
S-ar putea sa constati cu placuta uimire ca lungul drum de la un birou murdar si dezordonat la unul sclipind de curatenie, nu este deloc unul plin de hartoape, ci o scurta calatorie cu happy-end!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...