vineri, 1 iulie 2016

UN o'SCAR austriac pentru dobandirea independentei tale timpurii! Invata o meserie inca din adolescenta!


Scumpica mea,

Yupiiii!!! Uite ca ai absolvit si scoala generala! Bravoo!!!





Cat m-am rugat pentru tine sa reusesti, mai ales cand ma gandesc ce calvar ai de indurat acasa cu tatii, care mereu vine pe doua-trei carari, pus pe scandal si pe spart tot ce gaseste.

Stiu, a fost groaznic si ca, de multe ori, in loc sa mergi la film cu prietenii din gasca sau cu bicicleta in parc, a trebuit sa te duci la meditatie la mate.




Iti stergeai lacrimile, uitai de nodul dureros ce ti se punea in gat si te aratai puternica in fata lumii, tu, fata de alcoolic de care se tot radea prin cartier si la scoala. Nu ai vrut sa arati ca esti victima in fata lor niciodata! Doar noi doua stim ca erai, dar ramane secretul nostru pe veci!

Uneori cedai psihic, nu reuseai sa mai faci fata situatiei si aveai nevoie de o clipa de respiro...  


Mai tii minte cand ai chiulit la una dintre orele de meditatie la matematica si ai fugit in Parcul Bazilescu, pe o banca, ca sa plangi in voie?  


Mai tii minte si ca profa te-a acoperit? Bine, s-a gandit mai mult la ea decat la tine, ca isi pierdea sursa de venit suplimentar neimpozabil, dar tie tot ti-a crapat obrazul de rusine de ceea ce ai facut, ca asa esti tu, fetita cu bun simt, desi uneori te sufoci de-a dreptul, suferind in tacere ca nu poti sa iti intinzi aripile interioare si sa poti zbura in voie!





De cate ori nu i-ai auzit pe parinti spunandu-ti ca se sacrifica pentru tine, ca muncesc pentru ca tu sa poti sa fii candva pe picioarele tale?


Bine, tata mai mult da pe bautura, decat salariu in casa, dar asta nu inseamna ca nu te simti de multe ori in plus, desi esti o biata fetita de 14 ani.


Asa-i ca uneori te simti vinovata cand ii auzi certandu-se? Ca ai vrea sa aiba si ai tai parinti bani mai multi, sa nu mai numere fiecare moneda pentru a avea din ce lua paine, pentru a rezista voi trei de la o chenzina la alta, dar, mai ales ca tata sa nu mai bea? 


Lasa, ca o sa cresti tu mare si lumea intreaga o sa fie a ta! O sa castigi bani multi, o sa iti cumperi o casa a ta, foarte mare si frumoasa, o sa ii ajuti si pe ei, vei putea sa te scuturi de durerea asta din suflet care te macina continuu...


Stiu ca visezi sa ai banii tai, dar esti inca prea mica pentru lumea asta mare si nu prea ai idee cum o sa reusesti, asa-i?...


Ce-i drept, parintii tai te iubesc la nebunie, tata zice ce zice pentru ca e ametit de aburii alcoolului, dar deja incepe sa iti puna inconstient ziduri inca de pe acum, crezand ca asa o sa iti fie mai bine. Ce stie el?





S-a nascut pe vremea cealalta, cand lucrurile erau asezate pe un drum batatorit de atata siguranta (era sa zic Securitate!).


Tu vrei sa mergi intr-o directie in care sa iti poti realiza visele, in care munca sa nu fie o corvoada, ci o placere, iar a trai nu inseamna absolut deloc sa muncesti pana la epuizare, fara nicio satisfactie financiara si morala.


Tu nu vrei sa fii sclava moderna, vrei sa iti afirmi independenta, sa arati tuturor cat de deosebita esti ca persoana intreaga, luminoasa, nu compusa din fragmente disparate, in culori  mohorate, precum un puzzle nereusit. Vrei ca acolo unde vei lucra sa fii cea mai buna, sa urci treptele ierarhiei pana in varf, sa devii o persoana foarte influenta. Sa uiti de copilaria ta nefericita.


Pentru a te afirma, intr-o lume precum acesta, a secolului 21, desi, poate, nu iti place ceea ce iti voi spune, trebuie sa fii o buna vanzatoare. Ce sa vinzi? La inceput doar produsele altora, apoi, poate, si serviciile tale artistice, pe care vrei sa le oferi altora.





Stiu ca dorinta ta secreta este sa devii actrita... E cumplit de greu, nu poti sa traiesti initial din asta, mai ales ca, prin felul tau de a fi stiu ca nu vei face niciun soi de compromisuri. Dar sa ne imaginam ca peste vreo doua decenii o sa fii aleasa sa joci in videoclipuri muzicale de succes sau in filme adevarate... 





Da, o sa fie minunat, dar cum vei putea sa verifici daca impresarul tau o sa iti negocieze corect contractele pentru filmele in care vei juca, daca nu ai si tu ceva experienta anterioara  in vanzari?


O viitoare castigatoare de Oscar trebuie ar trebui sa aiba, crede-ma!


Ce ar fi sa inveti inca de pe acum, de la varsta adolescentei, cum sa devii mai intai o vedeta in vanzari, ca prim pas spre un Oscar adevarat in cinematografie?


Si pentru ca iti ziceam de staruri, stiu ca ii admiri pe Teo Trandafir si pe Dani Otil.... 







Ei iti propun, alaturi de mine, care sunt reflectarea ta din viitor, un program de invatamant profesional dual, initiat de Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei si dezvoltat impreuna cu sapte dintre cele mai mari companii internationale, pe care le cunosti si tu cu siguranta: BILLA, C&A, DEICHMANN, HERVIS, HUMANIC, KIKA si TELEKOM ROMANIA.


Scoala Comercială Austriaca din România iti ofera oportunitatea de a invata meseria de comerciant vanzator, programul o’SCAR iti ofera sansa de a deveni o buna vanzatoare si, foarte important, sa obtii si un loc de munca sigur imediat ce absolvi aceasta curs special, pe care il poti urma GRATUIT, timp de trei ani de zile. O avansare rapida in cariera, venituri mari, iata ce te asteapta daca optezi pentru inscrierea la aceasta forma de invatamant.






Inscrierile in programul o’SCAR se fac  la sediul Colegiului Economic Costin C. Kirițescu, iar admiterea se realizeaza in trei perioade: 13-17 iunie şi 21 iunie 2016, 16-17 august 2016 și 1-2 septembrie 2016.


Spre deosebire de alte forme de scolarizare unde o sa fii din nou indopat cu tot soiul de materii care nu iti plac, programul asta este preponderent practic (mai ales in ultimul an).




Plus ca vei avea si alte avantaje evidente:


- pregatirea practica o vei face impreuna  cu cei mai buni profesionisti din retail, in companiile de care ti-am povestit mai sus;


– vei avea prioritate la angajare si te vei putea dezvolta profesional rapid in cadrul companiilor partenere;


– vei primi un certificat profesional recunoscut pe plan intern și european;


– o sa poti sa fii gratificata cu prime pentru excelenta, dar si cu alte facilitati;


– transportul local o sa fie gratuit;


– o sa ai o bursă lunară de pana la 400 de lei.





Evident, pentru ca vrei sa fii actrita, o sa poti sa faci si Scoala De Arta in paralel, la sectia teatru, iar daca ai talent, o sa reusesti sa te afirmi. Sunt sigura de asta! In definitiv si Greta Garbo a fost mai intai vanzatoare, nu-i asa?!?


Pana atunci, ce poate sa fie mai interesant decat sa lucrezi in vanzari, avand posibilitatea de a studia oamenii in  interactiunile zilnice cu acestia?


Eu zic sa fugi repede la tati si la mami si sa ii convingi ca, pentru tine, inscrierea la acest program austriac este cea mai buna sansa pentru situatia ta actuala. 


Mai ales ca tata e acum somer (si putin mai mult  alcoolic),





iar mama, oricat s-ar stradui ea sa lucreze la firma aceea de ambalaje, pentru ca este suferinda de astm bronsic, s-ar putea foarte curand sa nu mai poata lucra din pricina bolii si va trebui sa o ingrijesti tu. 

Imi pare rau sa iti zic, dar a te intretine pe tine la "Neculce", la zi, asa cum vrei tu, s-ar putea sa fie curand mult prea greu pentru ei.




Mai sunt si alte variante de a-ti completa scolarizarea liceala in paralel cu programul austriac de invatamant.


Vrei independenta baneasca din adolescenta?


O poti avea acum, pentru ca este o forma de scolarizare aparte, pentru tineri ce au absolvit clasa a opta, dar nu au depasit inca majoratul.


Uite in continuare un filmulet interesant, pe care il poti arata si parintilor tai, spre a-i convinge sa te lasa se te inscrii la Scoala initiată de Ambasada Austriei-Sectia Comerciala, in parteneriat cu 7 companii multinationale prezente pe piata romaneasca si Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu”:  







Daca ar fi dupa mine, eu as alege la absolvire sa lucrez la DEICHMANN, pentru ca mi se pare cel mai bun mod de a cunoaste un om: dupa modul in care isi alege o pereche de incaltari!  Dar alegerea este a ta...


Eu iti doresc succes si promit ca o sa iti veghez de aici, din viitor, pasii in viata!


Iti tin pumnii si sper sa nu mai repeti greselile mele, sa ai parte doar de experiente extraordinare in anii ce vin! Sigur, macar  in vis, tot o sa ne mai intalnim!


Te pup dulce, 


a ta, Marymar









P.S. Sa stii ca eu am fost deja  la cursurile de teatru si a fost grozav! Doar ca nu am devenit starleta de cinema. Cine stie, poate, tu, versiunea mea cea mai buna, vei reusi! Multa bafta si nu uita: orice OSCAR poate incepe cu un o'SkAR







2 comentarii:

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...