miercuri, 9 martie 2016

Cum aleg cresa potrivita pentru copilul meu? Un ghid al consumatorului te poate ajuta!

Alegerea cresei pentru copil este o problema in Romania, asa incat proaspetii parinti plecati in cautarea unei asemenea institutii prescolare ajung sa se simte rapid descurajati si, daca nu au rude pensionare care sa ii ajute, dar au venituri suficiente, prefera sa apeleze mai degraba la angajarea unei bone, decat sa isi inscrie bebelusul intr-o colectivitate.

Cresele particulare ar fi, cel putin aparent, o solutie viabila, dar chiar si cand este vorba de aceasta varianta, este extrem de dificil de luat decizia cea mai buna.

Se impune cu necesitate, cred eu, alcatuirea unui ghid pentru tinerii parinti, pentru ca acestia sa plece in expeditia de gasire a celei mai bune crese avizati si inarmati cu un checklist care sa cuprinda punctele esentiale la care trebuie sa fie atenti cand incearca sa identifice cel mai bun loc pentru fiul sau fiica lor.

A trecut vremea cand recomandarea prietenilor era suficienta. 

Inainte de '89, cand existau putine optiuni in materie de crese, lucrurile erau mai simple: copiii erau inregimentati de mici in asemenea institutii, aflate mai mereu in apropierea locului lor de munca (poate chiar in curtea fabricii sau uzinei), pentru ca mamica si taticul lor sa poata munci din greu pentru "o republica multilateral dezvoltata", dar in zilele noastre, desi oferta, cel putin in Bucuresti si in orasele mari, este mult generoasa, alegerea a devenit extrem de grea.

Enorm de multi factori trebuie avuti in vedere (13-14 cel putin), asa incat este de inteles de ce niste proaspeti parinti ajung  sa fie debusolati, neavand nicio idee cand anume, cum si de unde sa inceapa colindatul pe la cresele de stat si particulare, la ce lucruri sa fie atenti.

Cumva, alegerea cresei potrivite seamana foarte mult cu alegerea unei locuinte, de aceea, chiar ma mir ca nu a aparut si pe la noi profesia de consultant educational (expert in gasirea unitatii prescolare si scolare ideale pentru un copil sau altul). Sau poate o exista si nu stiu eu?

Decat sa colinzi prin tot orasul, taind de pe o lista cresa dupa cresa, pentru ca nu indeplinesc conditiile obiective si subiecte  ale unor parinti ingroziti ca vor trebui sa isi lase copilul pe mana unor straini multe ore din zi, nu ar fi mai bine sa mearga ei doi intr-un cabinet specializat si sa discute cu un consultant, care sa le ofere o lista scurta de optiuni (sa zicem trei), apropiate cat mai mult de ceea ce isi doresc ei, de bugetul pe care il au, dar mai ales de nevoile copilului lor?

In definitiv fiecare copilas este unic, asa incat are dreptul la ceea ce este mai bun pentru el, nu-i asa?

Este extrem de dificil sa armonizezi, fara ajutorul unei persoane calificate, o multime de factori obiectivi si subiectivi care ar trebui avuti in vedere cand alegi cresa ideala.

Cert este faptul ca o cresa particulara nu este intotdeauna si o garantie ca acolo copiii sunt mai bine ingrijiti dacat intr-o cresa de stat.

Se stie, la stat personalul  de multe ori  este sub orice critica, ingrijirea copiilor fiind in zilele noastre mai mult o corvoada, decat o chestiune de vocatie, "de apostolat", cum se zicea pe vremuri.

Scuza ca au salarii mici nu este valabila, pentru ca nimeni nu i-a obligat sa faca aceasta meserie pe aceia ce lucreaza in crese sau gradinite..

Parintii, in niciun caz nu sunt obligati sa dea cadouri dupa cadouri, doar-doar bebelusii lor vor fi mai bine tratati, daca ei suplinesc veniturile reduse ale angajatilor de acolo.

Am citit de curand pe net un articol, pe site-ul ghidul-consumatorului.ro, un articol despre avatarurile prin care o mamica si un tatic au trecut in incercarea de a gasi gradinita cu cresa potrivita pentru copiii lor.

Va recomand sa il cititi si voi, daca ati devenit proaspeti parinti, pentru ca este o buna radiografie a ceea ce puteti gasi cand porniti acum prin Bucuresti in demersul de a depista cresa ideala, in care copilul vostru sa se simta bine, sa beneficieze de atentia personalului si sa fie in perfecta siguranta.

Daca o sa aveti rabdare sa cititi acel articol pana la final, o sa aflati mai multe si despre gradinita cu cresa pe care au ales-o eroii postarii respective.

Este un loc deosebit, care functioneaza dupa principiile Montessori, cresa unde copilasii beneficiaza de cele mai bune conditii, asa incat parintii care isi inscriu acolo bebelusii au garantia ca nimic rau nu li se poate intampla, ba din contra, educatia lor va incepe de la cele mai fragede varste sub cele mai bune auspicii.

Gradinita cu cresa Busy Bees Academy, de care este vorba in acel articol se afla amplasata in strada Maria Ghiculeasa nr.19, in Bucuresti, sectorul 2, si chiar este o varianta la care ar trebui sa va ganditi serios daca vreti ce este mai bun pentru micutii vostri.

Iata o  prezentare a Busy Bees Academy: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...