luni, 5 octombrie 2015

Asigurarea de viata - o necesitate in societatea moderna

incheieri asigurari de viata


Primele asigurari de viata sunt mult mai vechi decat ne-am putea imagina noi, fiind intalnite inca de pe la 600 i.Hr.  in Grecia Antica si Roma. Ele au avut drept scop unul asemanator cu acela din zilele noastre: daca asiguratul deceda, familia era sprijinita financiar din niste fonduri comune casa il poata inmormanta asa cum se cuvine, iar urmasii sa poata avea in continuare un oarecare confort financiar.

Daca la inceput aceste asigurari de viata erau mai mult un soi de "ajutor de inmormantare",  asigurarile de viata in forma lor moderna, pe care o cunoastem astazi, au aparut in secolul 18, la Londra.

Astfel, in 1706, William Talbot si Sir Thomas Alles au conceput primul plan de asigurare de viata ce presupunea ca fiecare membru (cu varste intre 12 si 55 de ani)  sa plateasca anual o taxa.

In Romania, desi asigurarile de viata au avut la inceput o crestere timida, in ultima perioada, pe fondul cresterii gradului de nesiguranta prezent in societatea in care traim, in confruntarea cu tot mai mult epericole, dar si cu greutatile zilnice, tot mai multe persoane au inceput sa  constientizeze cat de important este ca sa isi puna familia (in special copiii) la adapost, pentru a nu ajunge pe drumuri, in cazul in care va interveni ceva neprevazut.

Asigurarile de viata pot fi atat traditionale, cat si complexa, cu o parte de investitii. Aceste contracte sunt extrem de flexibile, pentru ca si situatiile de viata sunt tot mai surprinzatoare (si nu mereu in sesns pozitiv!).

Astfel,  exista asigurari care se incheie pe o perioada de timp limitata si care acopera doar decesul, dar si asigurari de viata pe termen nelimitat.

Foarte frecvente sunt  asigurarile de viata pentru ipoteca (solicitate de banci cand acorda credite - suma asigurata fiind egala cu suma de bani datorata de catre debitor).

Contractele de asigurare ce se incheie pot contine clauze diverse, primele de asigurare fiind stabilite in functie de ceea ce doreste viitorul asigurat, dar si de varsta, sex, venituri, suma si perioada asigurata, metodele si gradul de risc pentru investitii ori suma dorita a fi economisita.

Documentele necesare incheierii unei polite de asigurare de viata sunt,  de regula: actul de identitate, formularul de analiza al necesitatilor asiguratului, acte medicale, dovada primei de asigurare.


Desi o asigurare de viata este menita sa acopere, ca si in Antichitate, in special riscul de deces, asa incat familia sa fie asigurata ulterior din punct de vedere financiar, este posibil ca in contract sa fie prevazute si alte riscuri; supravietuirea ulterioara incheierii perioadei specificate in contract, cazurile de invaliditate partiala sau totala, temporara (accident, boala)  sau permanenta,  acoperirea costurilor unor probleme grave de sanatate (operatii, boli grave), caz in care asigurarea de viata include, intr-un anume sens, si asigurarea medicala.

Una dintre firmele de asigurari profesioniste cu care eu am colaborat era Progresiv Asigurari, care ofera si asigurari de viata.

Daca intrati pe site-ul lor o sa vedeti un formular interesant pe care il puteti completa si unde veti fi intrebati ce tip de asigurare de viata doriti (pensionare, economisire si protectie, pentru copii), in caz de deces (din accident sau alte cauze),  invaliditate, spitalizare, interventii chirurgicale, imobilizare aparat gipsat, boli grave si  daca doriti sa fiti beneficiarul unei sume de bani in momentul pensionarii.

In principiu, asigurarile de viata se pot face de catre cetatenii romani sau straini cu varsta cuprinsa intre 15 si 65 de ani.

Dupa completarea online a acestui formular, datele trimise sunt analizate de catre un agent de asigurari al firmei si solicitantul primeste o oferta personalizata.

Informatii se pot primi atat pe internet, prin e-mail, cat si telefonic sau direct la sediuil lor aflat in Bucuresti, str. Nerva Traian nr.25.



Puneti-va la adapost familia in cazul in care se intampla ceva rau cu dvs. Este un semn de civilizatie in epoca moderna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...