joi, 27 noiembrie 2014

Germenii de grau incoltit, un aliment sacru pentru sanatatea noastra!

Ce moment din an ar putea fi mai potrivit pentru a povesti cate ceva despre germenii de grau, atat de bogat in B-uri, dar si in vitaminele A,C, E, PP, precum si in fier, fosfor, magneziu, cupru, antioxidanti, fibre si grasimi nesaturate, proteine complete?

Categoric, germenii de grau sunt un adevarat miracol pentru omul modern, care ar trebui sa ii includa in hrana lui din fiecare zi, chiar daca nu este vegan.

Embrionii de grau au si importante valente terapeutice in numeroase boli grave, precum artritele, guta, reumatismul, cancerul, precum si in afectiuni de natura psihica, ca de exemplu anxietatea si depresia.

Mai ales in aceasta perioada a anului (nu degeaba se pune grau la incoltit de Sfantul Andrei!), germenii de grau intaresc imunitatea, influenteaza pozitiv procesele de stocare a energiei in muschi, sunt un bun adjuvant in curele de slabire, au un rol de seama in preventia bolilor cardiovasculare.

Curele cu germeni de grau ajuta in lupta cu inamicul numarul unu al omului modern: stresul, inlatura fenomenele nedorite de imbatranire precoce, echilibreaza procesele metabolice ale organismului.

Traditia spune ca functie de cum arata de Revelion graul pus la incoltit de catre fiecare membru al unei familii, asa va fi si anul ce vine pentru acela ce l-a semanat.

Facand o paralela, deloc intamplatoare, tot la fel va fi si starea de sanatate a omului care se indreapta mai mult (sau  mai putin) spre o alimentatia vie, cat apropiata de natura, fara chimicale otravitoare.

Iar in acest sens, introducerea in hrana curenta a germenilor de grau, adica a boabelor germinate ce inmagazineaza in ele intreaga informatie, tiparul ideal al unor viitoare plante perfecte, nu poate decat sa ne reconecteze la Mama Pamant si sa ne ajute sa ne refacem legaturile pe care, din nestiinta sau chiar constient, le-am taiat in ultima vreme, in ideea gresita ca asa vom putea sa traim mai bine.

Romanii au avut intotdeauna un respect deosebit pentru grau, pentru paine, tocmai de aceea, o cura cu germeni de grau poate sa fie inteleasa si ca un adevarat act sacru.

Germeni de grau puteti cumpara online, la un pret foarte bun, de pe site-ul www.2e-prod.ro (300 de grame la 2 lei), mai ales daca vreti sa testati gustul acestui aliment natural miraculos.


Dupa aceea, cand o sa va mai experimentati in materia hranirii cu grau germinat, puteti incerca sa va preparati acasa reteta lui Valeriu Popa, care i-a ajutat de-a lungul vremii pe multi in vindecarea unor afectiuni grave. Important este sa respectati intocmai indicatiile de mai jos:

Se cumpara grau din ultima recolta (neaparat ecologic, care nu a fost tratat cu ingrasaminte) si se cerne.

Joia, dimineata la ora 6, se spala cu apa rece un kg de grau intr-o oala de pamant smaltuita, cu o capacitate de 5 litri. 

Cand apa devine limpede, se scurge, iar peste seminte se toarna apa rece, pana ce oala se umple, apoi se aseaza la un loc mai ferit, linistit.

La ora 14, iar mai apoi la ora 22, se scurge apa, se spala din nou semintele de grau si se lasa din nou sa stea in oala umpluta ochi cu apa, pana vineri dimineata, la ora 6.

In acel moment apa se scurge si graul se pune intr-o strecuratoare sub jet de apa.

Important: graul asezat in strecuratoare nu se amesteca in timpul spalarii de cateva secunde sub jetul de apa!

Operatiunea aceasta se va repeta in cursul zilei de vineri inca de doua ori: la ora 14 si la ora 22, pana ce vedem embrionul spargand coaja semintei (pentru consum, coltul graului trebuie sa fie de 2 mm si radacinile de 5 mm).

Cand graul incoltit arata astfel (embrion si radacini), se pune in sticle „de sticla”, cu gura larga, se inchid ermetic cu dopuri si se aseaza in frigider.

Conform retetei de mai sus, dintr-un kg de grau ar trebui sa se obtina 1,5 kg de grau incoltit, suficient pentru o intreaga saptamana.

Se poate consuma cu miere si nuca.

Asa-i ca v-am facut pofta si voua de un pic de mancare vie, adevarata?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...