miercuri, 12 noiembrie 2014

Cane Corso - descendentul cainilor de razboi folositi de trupele romane in Antichitate

Varul meu tocmai ce si-a cumparat o locuinta "pe pamant" in apropierea Bucurestiului si, pentru ca ii plac nespus cainii de rasa de talie mare, si-a ales unul pentru paza si protectie foarte special, puternic si agil in egala masura, extrem de fidel cu stapanul.


Din aceasta cauza, pentru ca il adora, cand l-am vizitat pe Alex duminica trecuta, acesta tocmai ce comanda online mancare uscata Royal Canin Cane Corso dintr-un magazin de profil foarte cunoscut printre crescatorii de caini, mereu aprovizionat cu tot soiul de produse de calitate premium pentru animalele de companie.

Cattano, cum l-a botezat Alexandru pe noul sau prieten patruped, este un caine din rasa Cane Corso, cunoscuta in limbajul cunoscatorilor si drept "Cainele Macelarilor" sau Mastiff Italian.

Sincer, mie mi s-a parut cam fioros, ba chiar periculos de-a dreptul, dar cand am aflat ca stramosul lui este faimosul "Canis Pugna" (moloss-ul roman), am inceput sa il privesc cu multa admiratie, desi nu mi-am putut domoli nici atunci bataile inimii si nici usorul tremur.

Probabil pentru ca este descendentul uneia dintre cele mai vechi rase de caini, participanta in antichitate alaturi de trupele romane la diverse razboaie, dar si in arene, are un aer nobiliar, de care pare extrem de constient.
Da, Cattano chiar este un caine utilitar impunator, care te cam ingrozeste doar cand il privesti. Intimideaza orice strain s-ar apropia de proprietatea care este in prezent caminul sau si face tot ce poate in acest sens.
Noroc ca Alex are o curte spatioasa in care Cattano poate sa patruleze tantos si sa o apere de vrajmasi, pentru ca asa isi poate consuma energia debordanta!
Varul meu este un tip cu o personalitate extrem de puternica, ce stie cum sa struneasca un asemenea caine special, de talie mare, patruped care la maturitate poate ajunge si la 65 de kg, altfel nu stiu cum s-ar descurca!
Evident, il si ingrijeste cu multa dedicatie, nimic de zis, pentru ca, daca ne referim doar la capitolul hrana, din cauza trasaturilor anatomice si fiziologice ale speciei, prezinta o toleranta digestiva mai redusa decat un caine de talie mica, tocmai de aceea trebuie ca stapanii unor asemenea exemplare spectaculoase de caini sa le asigure exemplarelro din rasa Cane Corsi o alimentatie atent aleasa.

Dar zau ca merita, pentru ca, daca ai o locuinta "la tara", chiar de nu vrei sa cresti cirezi de animale sau nu esti vanator impatimit, un asemenea caine este extrem de util in apararea proprietatii, mai ales in zilele noastre, cand media ne instiinteaza mereu ca infractionalitatea in mediul rural a ajuns la cote alarmante.

Cattano, cainele lui Alex, este dresat si, dupa cum am vazut duminica, raspunde extrem de prompt la comenzi, fiind dotat cu o inteligenta deosebita.
Nu este doar puternic, mandru, cu o blana stralucitoare de culoare cafeniu-rosiatica, extrem de vioi, dar, precum orice Cane Corso, a ajuns sa isi divinizeze stapanul, pentru care si-ar da si viata!
Desi are alura unui caine de lupta, uimitor pentru mine a fost sa aflu ca nu face parte deloc dintre acestia, Cane Corso fiind prin excelenta un caine utilitar, de paza si protectie.
Alex il compara cu un samurai canin ce nu cauta conflictele, prin provocarea altor semeni patrupezi din aceeasi rasa sau din rase diferite de caini, dar nici nu fuge cu coada intre picioare, daca este este nevoie aruncandu-se in lupta cu toate fortele sale.
La curajul lui nemasurat contribuie si toleranta extrem de mare la durere, ceea ce, imi spunea varul meu duminica, este si bine, dar si rau, pentru ca nu isi poate da seama mereu cand Cattano este bolnav.
Tocmai de aceea o alimentatie echilibrata, folosind produsele din gama Royal Canin, apreciata de crescatorii de caini din intreaga lume, o sa il ajute cu siguranta in pastrarea starii sale de sanatate.


Daca va doriti si dvs. un caine utilitar aparte, de talie mare, pe care sa va bazati total in materie de paza a proprietatii pe care o detineti, dar si in ceea ce priveste protectia personala, Cane Corso este alegerea cea mai nimerita!

 sursa foto: http://ro.wikipedia.org/wiki/Cane_Corso

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...