joi, 23 octombrie 2014

Vrei sa inveti limba coreeana fara profesor? Pravaliacucarti.ro te ajuta!

Cursuri limbi straine fara profesor se gasesc acum din belsug pe piata, atat sub forma unor manuale clasice, „pe hartie tiparita”, cat si sub forma mai moderna, digitala.

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu am preferat mereu sa invat ceva nou din niste carti „pe stil vechi”, pe care sa le rasfoiesc ori de cate ori vreau, fara grija ca o sa se intrerupa curentul ori ca o sa raman fara baterie la ebook reader sau laptop.

Fiind o persoana cu o memorie preponderent vizuala, la mine faza de invatare, mai ales cand vorbim de limbile straine, presupune neaparat sublinierea cuvintelor noi cu markere fosoforescente, divers colorate, pentru a mi se intipari mai bine in minte notiunile importante.

De-abia dupa ce invat cum trebuie modul de scriere si ce inseamna fiecare cuvant in parte, fiecare locutiune sau fraza, dupa ce descifrez regulile gramaticale de baza, ma duc si la tehnica moderna luand un curs multimedia de invatare fara profesor a limbii straine respective si incercand sa imi perfectionez pronuntia, pentru a se apropia cat mai mult de a unui vorbitor nativ.

Asa am procedat cu limba engleza si cu cea italiana, iar acum pot spune ca am inceput sa ma descurc onorabil, desi la scoala am facut doar germana si franceza.


Anul trecut am fost invitata la „Ziua Alfabetului Coreean” si, trebuie sa recunosc, am ramas fascinata de aceasta limba cu totul si cu totul speciala.

Limba coreeana este in prezent vorbita de peste 78 de milioane de oameni din toate colturile lumii, desi aparent este o limba izolata (conform lingvistilor consacrati).

Caracterizata printr-o morfologie fundamentata pe aglutinare si o sintaxa tipic germana ( subiect-obiect-verb) se apropie foarte mult de limba japoneza din acest punct de vedere, cu toate ca aproape trei sferturi din vocabularul coreean este format din cuvinte de origine chineza.

Departe de ceea ce credeam noi romanii prin anii '90, cand auzeam de Coreea, cultura si civilizatia acestui colt de lume sunt extrem de interesante, lucru ce transpare putin si prin intermediul serialelor ce sunt difuzate pe mai multe canale de televiziune de la noi din tara si au un numar foarte mare de fani.

Pe internet se gasesc lectii de invatare a limbii coreene, dar se impunea si tiparirea unui ghid de conversatie cu dictionar si gramatica. Eu, cel putin, i-am simtit acut lipsa.

Iata insa ca in acest an el s-a lansat, asa incat toti cei interesati il pot achizitiona online din pravaliacucarti.ro la doar 39,90 de lei.



Gasiti in pravaliacucarti.ro, atractiva librarie virtuala constanteana, o multime de carti interesante, destinate nu doar pentru aceia dintre voi care doriti sa deveniti poligloti, ci si pentru iubitorii de literatura buna, indiferent ca vorbim de beletristica, memorialistica, dezvoltare personala, lumea artelor sau alte domenii de interes pentru cititorii romani.

Evident, exista si o sectiune de audiobook-uri, pentru cei care prefera cartile in format digital.

Eu va invit sa nu ezitati de a trece pragul acestei librarii online, pe care eu am descoperit-o cu multa bucurie si sa comandati de acolo cartile dorite, pentru ca orice tom este o fereastra deschisa spre lume si ne imbogateste universul spiritual, scuturand un pic din zgura cotidianului cenusiu ce tinde sa ne acopere agresiv in aceste vremuri tulburi in care am ales sa traim.




Un comentariu:

  1. Am avut si eu tentative sa invat coreeana in facultate. M-am apucat serios, dar nu a fost de mine. Am ajuns sa invat si chineza, dar din pacate este o limba ciudata, multe semne si trebuie sa iti mearga rotita rapid ca sa intelegi. Asa ca, am invatat doar germana, franceza, italiana si engleza, desigur, fara sa pun si romana.

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...