miercuri, 22 octombrie 2014

Hrana ideala pentru puii din rasa ciobanesc mioritic

Alin si-a cumparat un mioritic romanesc si cu aceasta ocazie a aflat si despre calitatile speciale pe care le are un aliment complet, Acana Classics Puppy Large Breed, mancare uscata super-premium pentru cainii de talie mare, asa cum este si Azorica al lui!

Dar sa o luam cu inceputul si sa va zic cum s-au petrec lucrurile...

A fost o decizie grea pentru amicul meu, asta cu devenirea de proprietar de caine de rasa,pentru ca, initial, nu stia ce sa aleaga intre un ciobanesc german, un ciobanesc mioritic sau un ciobanesc caucazian...

Sigur in alta viata a fost cioban, altfel nu imi explic de ce si-ar cumpara cineva care e bucurestean get-beget si sta la bloc intr-un apartament obisnuit de 3 camere o asemenea dihanie!

Acum nu zic sa isi fi cumparat un soricar sau un pechinez, dar parca e prea mult pentru cineva care locuieste la etajul 2 in Berceni!

Acum asta e: a vrut un pui de ciobanesc mioritic, acum il are... E frumusel, nimic de zis, doar ca acum catelusul dragalas trebuie si hranit!

Stiind ca o buna perioada de timp am scris articole despre ingrijirea diverselor animale de rasa, a venit disperat la mine ca sa il sfatuiesc cu ce-si hraneasca juniorul patruped!

A ramas surprins cand i-am zis ca un ciobanesc mioritic mananca nu doar carne, dar si tot soiul de legume, fructe si ierburi, care ii asigura o dezvoltare echilibrata, mai ales ca in prima perioada a vietii are salturi spectaculoase in crestere, care il transforma rapid dintr-un puiut de doar 500 de grame la nastere intr-un caine puternic, cu adevarat robust, atingand o greutate de pana la pana la 60 de kg.


Cum suntem in epoca moderna, in care majoritatea alimentelor, chiar si pentru animale, sunt gata preparate si le iei de la magazin,  i-am recomandat sa se orienteze spre gama de hrana pentru caini cu talie mare Acana, produsa de o companie canadiana, renumita in intreaga lume pentru produsele sale.

Specialistii in alimentatia canina au confirmat faptul ca retetele Acana sunt foarte echilibrate, ceea ce face ca posesorii de caini cu talie mare sa isi poata hrani inteligent animalele, pastrandu-le integra starea de sanatate.



Reteta speciala Acana Classics Puppy Large Breed include 55% proteine de origine animala, atent selectionate, provenite din carne de pui Cobb crescuti la sol, peste cabula foarte proaspat, oua integrale, dar si 25% substante vegetale superioare calitativ existente in fructe si legume proaspete (mazare, morvoci, dovleac, mere, spanac, cartofi etc.).


In plus, aceste crochete nutritive mai contin si diverse plante, pentru ca, precum se stie, in salbaticie orice animal este propriu sau fitoterapeut.


Gasim in Acana Classics Puppy Large Breed alge, boabe de ienupar, radacina de cicoare, radacina de angelica, flori de galbenele, fenicul dulce, menta, levantica, schinduf, musetel, cimbru.


In plus, contine 20% ovaz, care, precum se stie, este o cereala hipoalergenica, ce are si avantajul ca reduce riscul aparitiei obezitatii si diabetului la cainii de apartament.


Ce mai, Alin a fost incantat de acest tip de hrana completa pentru cainii cu talie mare aflati in perioada de crestere, precum este si al lui si a promis sa ii faca o rezerva serioasa de asemenea crochete crantanitoare.


I-am recomandat sa comande produsul online, de pe site-ul pentruanimale.ro, pentru ca va gasi acolo preturi bune, iar livrarea este gratuita la comenzi de peste 50 de lei.


A ales sa cumpere o punga de 18 kg, pentru ca sa nu mai stea in stres ca nu are cu ce-si hrani puiul de ciobanesc mioritic extrem de pofticios.


Ceea ce l-a bucurat foarte mult pe prietenul meu a fost faptul ca pe pagina speciala de pe site, dedicata produsului, in afara de reteta completa propriu-zisa si de un tabel detaliat cu procentajul diferitilor nutrienti existenti, exista si un foarte util ghid de hranire cu Acana Classics Puppy Large Breed destinat mai ales proprietarilor de caini de talie mare aflati la inceput de drum in aceasta adevarata aventura a cresterii unui patruped atat de special.



Azorica o sa fie multumit de aceste crochete nutritive si o sa se joace si mai abitir cu cei doi copii ai lui Alin, pentru ca, orice s-ar spune, ciobanescul mioritic este un caine care se simte bine in familie, integrandu-se rapid, ii place sa se joace cu cei mici, este extrem de curajos si protector cu toti ai casei.



Daca stau bine sa ma gandesc acum, cred ca a avea un caine din rasa ciobanesc mioritic nu este chiar asa o corvoada, chiar daca esti bucurestean, nicidecum localnic posesor de turma de oi in zona Brasovului sau a Sibiului...

Un comentariu:

  1. draguta poveste. noi am luat un pui de ciobanesc mioritic si ma uitam ce i-as mai putea da, dar la noi e la curte. putin mai lejer. ma gandesc cum o fi la bloc- si la etajul doi. si singur acasa , ditamai catelu.

    RăspundețiȘtergere

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...