vineri, 14 martie 2014

Quicky, secretul gurmanzilor moderni

Quicky” este un termen colocvial care, tradus din limba engleza, inseamna „lucru facut in graba”, „rasol”.

Creatorii platformei Quicky.ro cu siguranta s-au inspirat din cea de-a doua traducere a cuvantului, aceea de... „rasol”!
Nu pentru a realiza ceva de mantuiala, ci, din contra, pentru a construi un loc virtual referitor strict la produsele culinare livrate la domiciliu ori birou.



In urma cu multi ani, am lucrat intr-o institutie de stat unde programul era identic cu acela dintr-o multinationala: incepea pe la 8 si se termina odata cu ultimul dosar solutionat, indiferent ca era vorba de ora 18, 21 sau chiar 23... Plus ca de multe ori si sambata si duminica tot la slujba bugetara eram...

In aceste conditii, in biroul nostru, unde lucram 8 femei in cca. 30 de mp, desi exista un frigider de capacitate mare, singura solutie pentru a ne amagi foamea de pe la orele pranzului sau din faptul serii era sa comandam de la un local din centrul Capitalei, de cele mai multe ori pizza si salata cu ton.

Firmele de catering erau la inceput, asa ca oferta de mancare transportata la birou nu prea era mare si, in plus, desi lucram in buricul Bucurestiului, langa Ambasada Americana si Hotelul „Intercontinental”, cutia aceea de pizza tot intarzia vreo ora, daca nu si mai mult, pana ajungea la noi pe birou, rece, sleita, adusa de vreun curier plictisit, ce nici in momentele in care primea bacsisul generos din partea noastra, nu prea zambea (probabil intimidat de cladirea in care lucram noi).

Asa se face ca, pentru mine, si acum pizza este un vehicul ce ma transporta fulgerator in trecut, cand aveam slujba la stat si timp pentru mine extrem de putin, daca nu este calda, aburinda, foarte gustoasa.

Acum lucrurile sunt schimbate cu 180 de grade, deoarece am invatat ca nimic nu e mai important decat a profita de fiecare clipa, pentru ca viata este extrem de scurta si trebuie traita la maximum. De aceea si mancarea trebuie sa fie pe masura: surprinzatoare, bine preparata si cat mai repede adusa.



Prepararea mancarii poate reprezenta fie o corvoada, fie un hobby extraordinar, o pasiune prin intermediul careia poti calatori pe diverse meleaguri ale lumii prin intermediul gandului.

Pentru eliminarea primei parti (aceea referitoare la corvoada!) si a castiga timp pretios pentru noi insine, s-a inventat in 2006 Quicky.

Pe aceasta platforma sunt reunite informatii importante, care ne ajuta sa comandam o gama extrem de variata de feluri de mancare, indiferent ca iubim bucataria traditionala romaneasca sau a altor popoare, ca suntem iubitori ai preparatelor din carne sau ne-am incolonat dejat modei actuale si am devenit vegani impatimiti.


Un prieten de-al meu zicea candva ca si-a dat seama ca a devenit „bogat” in clipa in care si-a permis sa manance zilnic la restaurant si sa nu mai fie nevoit sa isi aduca pachet de acasa, pentru a rezista orelor interminabile in care isi punea pe picioare afacerea lui din domeniul IT.

Nu cred ca trebuie sa vinzi laptopuri de fite sau sa ai nu stiu cate unitati de service, precum  el, pentru a putea sa mananci bine, „mancare de restaurant”.

Quicky.ro este locul in care, dupa ce iti faci cont, poti sa gasesti variantele cele mai bune prin care, la niste preturi rezonabile te poti delecta cu hrana de calitate, bine gatita si adusa chiar la tine la birou sau acasa, intr-un timp extrem de scurt.

Exista pe site o lista generoasa, cu aproape 70 de restaurante si 6000 mii de preparate diferite, din care poti alege, dar si meniuri complete, feluri de mancare la care se aplica discounturi generoase, promotii zilnice care iti permit sa incerci produse alimentare noi, chiar si unele gratuite, primite ca bonus la unele dintre comenzile tale.

Filtrele de cautare de pe Quicky, extrem de utile, permit alcatuirea unor variante de comenzi absolut personalizate, functie de preferintele gastronomice ale userului si, deloc de neglijat, de bugetul pe care acesta l-a alocat pentru a-si potoli foamea, concomitent cu savurarea unor feluri de mancare deosebite.



Cum in ultima vreme noi, cei care ne-am obisnuit sa facem comenzi online la tot soiul de articole, ne orientam de cele mai multe ori si dupa opiniile celor care deja au comandat, Quicky a instalat si o optiune prin care poti acorda calificative restaurantelor inscrise pe site, sub forma de stelute (stiti voi, precum criticii gastronomici!), dar si sa iti exprimi prin comentarii parerile, deoarece like-urile sau dislike-urile nu sunt suficiente, mai ales intr-un domeniu atat de sensibil precum cel al alimentatiei publice.



Daca locuiti in sectorul 5 si doriti o pizza excelenta, eu va recomand sa alegeti "Speed Pizza Alexandriei", deoarece nu doar ca specialitatile lor sunt extrem de gustoase, dar sunt si extrem de prompti in aducerea comenzilor (maxim 30 de minute). Toate detaliile le gasiti pe Quicky pentru a-i contacta chiar azi! Livrarile se fac gratuit pentru comenzi de minim 30 de lei.

Sincer, atat familia mea, cat si multi vecini din blocul meu facem comenzi la ei de multa vreme si suntem extrem de multumiti.

Cu putina vreme in urma am angajat o echipa de faiantari pentru niste imbunatatiri prin apartament si, trebuie sa recunosc, am scapat extrem de ieftin cu mancarea destinata lor, dat fiind ca au devenit dependenti de felurile de pizza gatite in localul amintit mai sus, ce au sosit mereu cu viteza fulgerului "pe santier", adica in apartamentul meu.

Unii puteti crede ca a comanda mancare gatita la domiciu este extrem de scump...

Nu este deloc asa, mai ales ca puteti sa faceti un mic artificiu: gasiti unul-doi vecini dispusi ca macar in weekend sa nu mai bucatareasca si comandati impreuna.

Apoi impartiti mancarea, asa cum faceti si la birou cu ai vostri colegi... O sa beneficiati de transport gratuit, de mai mult timp liber pentru hobby-urile vostre si deveniti si prieteni cu vecinii din bloc, ceea ce nu este deloc putin lucru intr-o lume ce sufera tot mai mult de autism social, precum a noastra!





Daca nu vreti pizza, ce-ati spune... de niste mancare japoneza?

Iata ce scriu unii dintre aceia ce au comandat la restaurantul „My Sushi”:

Am fost super multumita atat de timpul de livrare cat si de calitatea produselor care mi-au fost aduse. Eu comand aproape zilnic de la munca deoarece mi se pare mai de calitate mancarea japoneza si mult mai dietetica decat binecunoscutul fast food. Oamenii sunt amabili si mereu mi-au dat mai multe detalii despre anumite produse (eu fiind alergica la alune si gluten este nevoie sa stiu daca acestea intra in componenta mancarii) atunci cand le-am solicitat. De obicei impart un platou cu o colega de munca asa ca portiile sunt foarte OK din punctul meu de vedere. „ (A.G.)

Chiar saptamana asta am comandat de la My Sushi pentru mine si prietena mea. Niciuna dintre noi nu mai mancase sashimi inainte desi incercasem mancare asiatica. Am comandat un Duo Choice si un platou Flavor Delight ca am vrut sa ne rasfatam putin. Eu personal am fost impresionata de Nigiri Sushi de Caracatita, a fost cu totul deosebit iar sashimi nu m-a dezamagit deloc. Sunt sigura ca voi mai comanda de aici, mai ales ca pot servi mai multe tipuri de produse comandand un platou, o idee care mi se pare extraordinara.” (Iulia)

Va recomand sa incercati mancarea de aici. Daca sunteti in grup puteti opta pentru mai multe tipuri de platouri si astfel puteti incerca mai multe produse. Pe langa asta, mancarea este mult mai sanatoasa decat catering-ul traditional asa ca cei care doresc sa-si mentina silueta dar nu au timp de gatit pot gasi la MY Sushi mancare curata dpdv caloric.”(Robert)


In concluzie, eu zic sa va faceti chiar acum cont pe Quicky.ro si pe pagina lor si sa incepeti sa experimentati un alt stil de viata.

Si pentru ca si voi, cititorii mei, sunteti fani ai lui J.R.R. Tolkien, indiferent de varsta, (cine nu s-a visat vreodata un hobbit care sa iasa din cercul gri al rutinei zilnice?), inchei cu un panseu de-al lui:

"Dacă mai mulţi dintre noi am iubi mâncarea, veselia şi muzica mai mult ca aurul, lumea ar fi un loc mai bun"




Nu-i asa ca ii dati dreptate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...